– Google Glass er årevis unna

Det ser mørkt ut for Europa-lansering.

– Google Glass er årevis unna
Google Glass kommer ikke til Europa på lenge, bekrefter Google. Her er det medgründer Sergey Brin som viser frem en slik brille. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

Googles teknobrille har fått enorm oppmerksomhet det siste året, som eksempel på grensesprengende bærbar elektronikk, men også fordi produktet reiser noen spørsmål rundt etikk og personvern.

Det blir imidlertid godt med tid til å diskutere mulige bruksområder, frykt for ansiktsgjenkjenning eller skjulte opptak av medborgere, skikk og bruk.

– Google Glass er mange år unna Europa.

Slik begynner artikler både i Wall Street Journal og nettstedet EurActiv, som har fulgt Google på et slags lobbyfremstøt mot politikere i Brussel.

Sjarmoffensiven kan betraktes som et svar på bekymringene det ennå ikke lanserte produktet har skapt blant personvernmyndighetene i EU og ellers i verden.

Derfor må vi vente

En prøveutgave av brillen har til nå vært solgt til et begrenset antall utviklere og tidligbrukere for 1500 dollar. Google har sagt at allmenn lansering (da til en «lavere pris») skal skje neste år. Men i overskuelig fremtid vil Google bare satse på det amerikanske markedet.

EUs skepsis er ikke eneste grunn til at Europa må vente. Det finnes også en teknisk årsak, ifølge Wall Street Journal.

– I USA har 12.000 såkalte «explorers» fått se verden gjennom Glass. Noe lignende prøveprogram finnes ikke for Europa. Det er derlvis fordi den amerikansk-engelske talegjenkjenningen har problemer med å forstå utenlandske aksenter, skriver avisen.

    Les også: