BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google godkjent som domeneregistrar

Google er bli blitt godkjent av Icann som domenenavnregistrar. Dette har ført til spekulasjoner om nye tjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. feb. 2005 - 11:23

Nyheten om at Google er blitt godkjent av Icann som registrar av domenenavn, har ført til spekulasjoner om hvorvidt selskapet planlegger å tilby blant annet utvidete blog- og webhosting-tjenester til en svært lav pris. Allerede tilbyr Google blog-tjenesten Blogger. Ifølge Netcraft skal Blogger, som er gratis å bruke, ha svært mange brukere. Netcraft mener at Google vil kunne kombinere Blogger med svært rimelige domenenavn.

Som følge av godkjennelsen, vil Google kunne fungere som registrar for de følgende toppnivådomenene: .biz, .com, .info, .name, .net, .org og .pro.

Google avviser spekulasjonene og sier til vnunet.com at selskapet er blitt domenenavnregistrar for bedre å få innsikt i infrastrukturen til Internett.

- Selv om vi ikke har noen planer om å registrere domenene på det nåværende tidspunkt, tror vi at denne informasjonen kan hjelpe oss med å forbedre kvaliteten på søkeresultatene våre, sier en representant for selskapet til vnunet.com.

Prisen for registrering og vedlikehold av mange domenenavn har sunket jevnt de siste 18 måneden. Samtidig har antallet nyregistreringer økt betydelig, skriver Netcraft. En del av de aller rimeligste tilbyderne tilbyr domener til priser som er lavere enn selvkost. Flere av disse selskapene er ikke registrarer selv, men videreselger slike tjenester fra blant annet Tucows og Go Daddy. Netcraft oppgir at minimumskostnaden for videreselgerne vanligvis er minst 6,50 dollar per domene.

Årsaken til at selskapene videreselger domenetjenestene med tap, er at de ikke ser på salg av domenenavn som en inntektskilde, men i stedet som en markedsføringskostnad for å knytte til seg blant annet hostingkunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.