Google-gründer henter ut gevinst-milliarder

Nå er bindingstiden over og Googles gründerne og støttespillerne går banken med eventyrlige gevinster.

Nå er bindingstiden over og Googles gründerne og støttespillerne går banken med eventyrlige gevinster.

Tallene vekker sterke minner til dotcom-årene, men ville fått bransjen til å gispe den gangen også .

Nå er Google trygt på børs og gründerne går i banken med friske gevinster - både takket være en høy noteringskurs og en dobling siden noteringen i august.

Det trolig meste kjente amerikanske venture-selskapet Kleiner Perkins Caufield & Byers investerte beskjedne 15 millioner dollar i Google in 1999 og har nå fått igjen 932 millioner dollar, skriver Wall Street Journal. Det er hyggelige 5,8 milliarder kroner.

Samtidig fortalte gründerne Larry Page og Sergey Brin sammen med toppsjef Eric Schmidt på fredag at de skal selge 16,6 million aksjer i løpet av de neste 18 månedene. Disse aksjene er i dag verd 2,8 milliarder doller - utrolige 17,5 milliarder kroner.

Og dette er bare 15-19 prosent av aksjene de tre gründerne sitter med.

Ironisk nok har disse gründerne fått doblet sin gevinst i forhold til hva de ellers ville ha fått. Mye negativ omtale gjorde at støttespillere reduserte antall aksjer som ble lagt ut, og kan nå etter en dobling i kursen smile enda bredere.

Alt i alt har 39 millioner aksjer til nå vært bundet på grunnen av børsnoteringen. Dette er dobbelt så mye som ble solgt gjennom børsnoteringen. Det store spørsmålet er om Google-aksjen vil holde seg når så store aksjevolumer skal ut i markedet.

Til toppen