BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google Hangouts tar i bruk P2P-forbindelser

Gir både fordeler og mulige ulemper.

Dersom du har begynt å oppleve bedre samtalekvalitet i Hangouts i det siste, kan det skyldes at tjenesten har begynt å bruke P2P-forbindelser mellom deltakerne.
Dersom du har begynt å oppleve bedre samtalekvalitet i Hangouts i det siste, kan det skyldes at tjenesten har begynt å bruke P2P-forbindelser mellom deltakerne. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. feb. 2016 - 09:38

Google har bekreftet overfor VentureBeat at selskapet lynmeldings- og telefonitjeneste Hangouts har begynt å ta i bruk direkte P2P-forbindelser mellom brukerne, når dette er mulig. Dette skal være gjort for å forbedre samtalekvaliteten og hastigheten.

Tidligere har samtalene gått via en server.

Google går dermed i samme retning som Skype, som hele tiden har overført samtaler ved å brukte P2P-forbindelser.

Ulemper?

Selv om det er fordeler med P2P-teknologien, så er det også noen mulige ulemper knyttet til personvern. Fordi datatrafikken går direkte mellom klientene, betyr dette at det vil være mulig å finne ut IP-adressen til motparten.

Det vil også være enklere for overvåkningstjenester å se hvem som kommuniserer med hvem.

Med tjenester hvor samtalene går via en server, er det vanskeligere å se fra utsiden hvem som snakker med hvem. Dette skyldes at informasjonen om hvor datastrømmen egentlig skal sendes, vil være en del av den krypterte datastrømmen mellom den enkelte klient og serveren.

Oppdatert: Informasjonen om Skypes bruk av P2P er korrigert.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.