Google har avtalene klare for sin mobiltelefon

Nye detaljer har lekket ut i forkant av en offisiell kunngjøring om en mobiltelefon fra Google.

Google har avtalene klare for sin mobiltelefon

Nye detaljer har lekket ut i forkant av en offisiell kunngjøring om en mobiltelefon fra Google.

Hvorvidt Google vil lansere en egen mobiltelefon, alternativt en plattform for mobiltelefoner spesielt egnet til å kjøre Google-tjenester, har vært gjenstand for spekulasjon i mange år.

    Les også:

I en artikkel i vanligvis velinformerte Wall Street Journal i dag, heter det at en offisiell kunngjøring fra Google om en åpen mobilplattform ventes i løpet av de kommende par ukene.

Avisen skriver at Google vil i første omgang vil samarbeide med to mobilprodusenter, nærmere bestemt HTC på Taiwan og koreanske LG Electronics, samt utvalgte mobiloperatører i henholdsvis USA – T-Mobile USA – og Europa – Orange og 3 UK. Google har nektet å kommentere saken i avisen.

At LG samarbeider nært med Google, er kjent fra før: I juni lanserte selskapet en variant av sin modell KU-580, med en rekke Google-løsninger ferdig installert, som Google Search, Google Mail og Google Maps. Denne varianten ble solgt gjennom mobiloperatøren Vodafone i Italia, Frankrike, Tyskland, Romania og Tsjekkia. (Se bildet til høyre.)

Googles nye mobilplattform vil omfatte både selskapets egne tjenester – i tillegg til søk, kart og e-post snakkes det også om YouTube – spesielt tilrettelagt for mobiltelefoner, og utviklingsverktøy og -tjenester rettet mot utviklere.

Disse utviklertjenestene skal åpne for brukerapplikasjoner som kombinerer egenskaper i mobiltelefoner med tjenestene til Google. Et eksempel på dette kan, ifølge avisen, forene GPS-egenskapene i mobilen med Google Maps, og legges til grunn for en rekke nye kombinerte tjenester.

Nye modeller fra HTC har innebygget kretser for GPS-mottak, selv om de leveres uten programvare som utnytter det. Det som skaffet seg en HTC P3600 i vinter, fikk i våres et tilbud om å oppgradere systemvaren i mobilen, og oppdaget at GPS-kretsene plutselig ble aktivert.

Ved å tilby en «åpen plattform» som uavhengige utviklere kan bygge videre på, følger Google en tendens som i dag gjør seg gjeldende hos alle leverandører av mobiltelefoner og systemvare til mobilt utstyr.

Til toppen