FORBRUKERTEKNOLOGI

Google har lansert Street View i Norge

Flotte bilder, men mye arbeid gjenstår.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. feb. 2010 - 10:10

Det har lenge vært kjent at Google har kjørt rundt i norske gater og veier med en bil med en rekke kameraer på taket. Dette arbeidet har selvfølgelig blitt gjort for å lage bilder som kan brukes i selskapet Street View-tjeneste, som er en del av blant annet karttjenesten Google Maps.

Google har nå åpne tjeneste i Norge, noen få uker etter at den ble åpnet i Sverige og Danmark.

I Norge har Google foreløpig fokusert på den sørligste halvdelen av landet, og knapt nok det. Lenger nord enn Storelvdal i Østerdalen finnes det ikke bilder.

Stort sett ser det ut som at kamerabilen til Google har fulgt hovedveiene rundt omkring, men i og rundt noen av de største byene - det vil si Oslo, Bergen, Stavanger og Drammen, samt i noen av østfoldbyene, har kamerabilen tydeligvis kjørt langt mer rundt. Her kan man se bilder fra både rolige villastrøk og sentrumsgater.

Dekningsområdet til Google Street View i Norge ved lanseringen.
Dekningsområdet til Google Street View i Norge ved lanseringen.

Google skal i utgangspunktet viske ut ansiktene til personer som kommer med på bildene, men er nok ikke helt i mål med dette arbeidet. Bildet over er hentet fra Jeløya i Moss. Originalen er i såpass høy kvalitet at personen som står med ansiktet mot kamera enkelt nok kan gjenkjennes.

Google Street View uten sensur av ansikter.
Google Street View uten sensur av ansikter.
Den gule Street View-mannen
Den gule Street View-mannen

Street View kan aktiveres ved å dra litt med musen i den gule mannen (Pegman/Klypemannen) som vises i zoom-feltet til venstre i kartbildet. Drar man litt uten å slippe, får man i kart- eller satellittvisningen opp en oversikt over hvor det finnes gatebilder, ved at gatene får en blå rand rundt seg. Den gule mannen kan så trekkes over til det ønskede stedet. Da omdannes visningen til et gatebilde som man kan navigere rundt i.

En komplett oversikt over hvor Google Street View er tilgjengelig, finnes på denne siden.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.