FORBRUKERTEKNOLOGI

Google har latt seg overtale

Hjelper likevel Microsoft med ny YouTube-app.

Google hjelper nå Microsoft med å lage en offisiell YouTube-app til Windows Phone.
Google hjelper nå Microsoft med å lage en offisiell YouTube-app til Windows Phone.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. mai 2013 - 08:07

Striden mellom Microsoft og Google om en YouTube-applikasjon til Windows Phone ser ut til å ha blitt løst. Nå samarbeider de to selskapene om å lage en offisiell app som ikke krenker bruksbetingelsene til YouTube, slik de ferskeste utgavene av Microsofts egen app gjorde.

– Microsoft og YouTube samarbeider om å oppdatere den nye YouTube for Windows Phone-applikasjonen i løpet av de kommende ukene for å sikre overholdelse med YouTubes API-betingelser, inkludert å åpne for annonser. Microsoft vil erstatte den eksisterende YouTube-appen i Windows Phone Store med den tidligere versjonen i denne perioden, heter det i en felles uttalelse fra de to selskapene som har blitt sendt til blant annet Ars Technica.

Ifølge The Next Web vil den nye utgaven av applikasjonen trolig være basert på YouTubes IFrame player API.

Google har tidligere uttalt at selskapet ikke ville lage noen flere applikasjoner til Windows Phone. Ifølge Microsoft har Google heller ikke vært villige til å hjelpe til med å lage en slik app, og Microsoft har flere ganger klaget på at manglende tilgang til YouTube-API-er – nå sist for å kunne vise annonser sammen med videoene.

Hva som har fått Google til å skifte mening om YouTube og Windows Phone, er ukjent.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.