JUSS OG SAMFUNN

Google-høring utsatt

Dommeren presser partene i bokforliket ved å erstatte høringen med en «statuskonferanse».

Det store bokforliket som Google inngikk i fjor med organisasjoner for amerikanske opphavsrettsinnehavere, og som bare gjelder USA, må godkjennes av en domstol før den kan settes ut i livet. I forrige uke kom USAs justisdepartement med kraftige innvendinger mot avtalen, og henstilte til partene om å reforhandle hele forliket. Partene henvendte seg tidligere denne uken til dommer Denny Chin for å be om at den første høringen i saken skulle utsettes, fra den opprinnelige datoen 7. oktober til 6. november, slik at de kan få tid på seg til å endre avtalen slik departementet ønsker.

I går publiserte dommeren en tosiders rettsordre der han utsetter høringen på ubestemt tid. Samtidig innkaller han partene til en «statuskonferanse» samme dag som høringen skulle vært holdt.

Hensikten med statuskonferansen er ikke bare å få fram hvor langt partene er kommet i sine reforhandlinger. Dommeren vil også ha en timeplan for resten av godkjenningsprosessen. Han legger altså press på partene slik at saken, som har versert i rettsapparatet siden 2005, kan avsluttes.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.