JUSS OG SAMFUNN

Google hyller sin egyptiske opprørshelt

- Vi er svært stolte av ham, sier Eric Schmidt.

16. feb. 2011 - 11:03

Google var raskt ute med en internasjonal etterlysning, da deres markedssjef for Midtøsten forsvant under demonstrasjonene i Egypt.

Wael Ghonim tok initiativ til mye av Facebook- og Twitter-virksomheten som spilte en avgjørende rolle i å få egypterne til å demonstrere mot regimet til president Hosni Mubarak.

Etter nesten to ukers fengsling ble han sluppet fri forrige mandag. Kort tid etter løslatelsen gjorde han stort inntrykk på egypterne i et tåredryppende intervju på fjernsynet, der han ifølge NTB fremsto som en mulig kommende leder for folkeopprøret.

Under fengslingstiden uttrykte Google bekymring for sin forsvunne sjef, men har ellers holdt en lav profil rundt hans involvering i demonstrasjonene.

Google-sjef Wael Ghonim brukte sosiale medier aktivt i kampen mot det egyptiske regimet.
Google-sjef Wael Ghonim brukte sosiale medier aktivt i kampen mot det egyptiske regimet.

Først etter at regimet falt valgte de å gi uttrykk for støtte til engasjementet hans.

«Vi er svært stolte av deg, og ønsker deg naturligvis velkommen tilbake når du er klar for det», skrev søkegiganten i en twittermelding dagen etter at Mubarak gikk av.

Teknologi til folket

Googles avtroppende toppsjef Eric Schmidt gjentok i går meldingen under et foredrag på Mobile World Congress i Barcelona.

Han fremhevet Ghonims bruk av sosiale medier som et eksempel på hvordan teknologien kan bidra til en bedre verden for massene, ettersom de får tilgang til mer informasjon enn noen gang tidligere, skriver Wall Street Journal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.