JUSS OG SAMFUNN

Google i fransk gapestokk

Måtte informere om bot på selskapets egen forside.

Google.fr med kunngjøring om at Google har fått en bot på 150 000 euro for brudd på fransk lovgivning om databeskyttelse og samtykke.
Google.fr med kunngjøring om at Google har fått en bot på 150 000 euro for brudd på fransk lovgivning om databeskyttelse og samtykke.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. feb. 2014 - 12:34

Tidligere i år fikk Google en bot i Frankrike på 150 000 euro fordi personvernendringene selskapet gjort i 2012 bryter med fransk lov om datalagring. Dette er ikke noe stort beløp for et gigantselskap som Google. Derfor oppleves nok tilleggsstraffen som selskapet fikk, som langt verre.

Google måtte nemlig informere om dommen, midt på selskapets franske forside. Googles søkeside er i utgangspunktet temmelig enkel, så kommunikeet var svært synlig.

Google forsøkte å anke dommen for å slippe å offentliggjøre kommunikeet, men anken ble ifølge Gigaom avvist sist fredag.

Google skal ha publisert kunngjøringen på selskapets franske forside på lørdag, som bildet øverst i saken viser. I dommen heter det at kunngjøringen må vises i 48 timer, noe som betyr at den har blitt fjernet igjen nå.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.