JUSS OG SAMFUNN

Google i samarbeid med Telemark fylke

Skal gjøre offentlig og privat sektor bedre på nett.

Fra venstre: prosjektleder Hugo Pedersen, Peter Jetzel i Google, fylkesrådmann Evy-Anni Evensen, Tommy Odinsen
Fra venstre: prosjektleder Hugo Pedersen, Peter Jetzel i Google, fylkesrådmann Evy-Anni Evensen, Tommy Odinsen
15. apr. 2014 - 11:40

I går ble prosjektet «Telemark online» kunngjort. Det er et samarbeid mellom Telemark fylkeskommune, Google Norge og Innovasjon Norge. SpareBank 1 Telemark er hovedsponsor. Sparebanken SØR er sponsor.

Formålet er å hjelpe næringsliv og offentlig sektor i Telemark til å bli «best på bruk av Internett», innen salg, markedsføring og kontakt med publikum, og skape vekst i hele fylket.

Prosjektet er en del av Googles globale program «Get your Business Online». Prosjektet skal etablere fem «kunnskapshuber» for å videreføre kunnskapen som Google bidrar med.

– Google observerer at bedrifter som utnytter de digitale mulighetene fullt ut, vokser opptil fire ganger hurtigere enn de som ikke benytter dem. Dette gjelder også for det norske markedet og Telemark fylke. En av hypotesene er at det mangler kunnskap på hvordan digitale medier skal utnyttes fullt ut, sier Evy-Anni Evensen, som er fylkesrådmann i Telemark.

Hun mener Telemark nå blir med i en eksklusiv klubb sammen med Tromsø kommunene og noen regioner i Danmark: På verdensbasis samarbeider Google bare med en håndfull utvalgte byer og regioner.

Googles ansvarlige for marketing i Norden, Peter Jetzl, sier Google synes det er spennende å få jobbe tett på Telemark og synliggjøre potensialet for bedriftene i fylket. Googles engasjement vil også gjøre informasjon om mulighetene i Telemark synlig internasjonalt.

Prosjektet skal ledes av Hugo Pedersen, med bakgrunn fra blant annet Telenor og Canon. Han mener Telemark har mye å lære, og at tilgang på topp nasjonal og internasjonal kompetanse vil gjøre prosjektet til virkemiddel for bærekraftig utvikling på sikt.

Pedersen skriver i en e-post til digi.no at inntil nettstedet Telemark Online er etablert, kan interesserte få mer informasjon ved å sende tekstmeldingen «telemarkonline» til 02610.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.