Google inngår forlik med Rockstar

Patentstriden erstattet med enighet.

Google inngår forlik med Rockstar
Google og Rockstar Consortium har inngått forlik i patentstriden mellom selskapene. Bilde: PantherMedia / Yanik Chauvin, Wikipedia og digi.no

Google og selskapet som forvalter de tidligere Notell-patentene på vegne av blant annet Apple og Microsoft, Rockstar Consortium, har inngått forlik i sak som startet med at Rockstar høsten 2013 saksøkte Google for patentkrenkelser med Android-plattformen.

I et foreløpig rettsdokument om forliket heter det at Rockstar allerede den 12. november kunngjorde United States District Court for the Eastern District of Texas, Mashall Division, at partene har undertegnet en bindende punktliste med betingelser, noe som i prinsippet betyr at alle stridsspørsmål mellom partene er avgjort.

Rettsdokumentet, som ble utgitt tidligere denne uken, omtaler ikke betingelsene for forliket, men krever at en endelig avtale må være i havn innen den 29. desember i år.

Ifølge Reuters er det ingen av partene som så langt har ønsket å kommentere forliket.

Separate saker

Samtidig som at Google ble saksøkt av Rockstar, saksøkte Rockstar også en rekke mobilleverandører for omtrent de samme forholdene. I utgangspunktet er dette separate saker som i alle fall ikke nevnes i rettsdokumentet. Hvorvidt disse sakene er direkte berørt av betingelsene i forliket, er foreløpig ukjent.

Derimot ble det i midten av oktober bestemt at disse separate rettssakene ikke skulle avholdes før saken mellom Rockstar og Google var blitt avgjort. Dessuten fikk Google medhold i at saken skulle flyttes fra Texas til California, siden ingen av selskapene egentlig er hjemmehørende i Texas. Kanadiske Rockstar har dog en filial i Plano, Texas, men U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit besluttet i oktober at det ikke kan vektlegges.

    Les også:

Les mer om: