Abonner
JUSS OG SAMFUNN

Google inngår milliardforlik i diskrimineringssak

Google har inngått et forlik på 118 millioner dollar i et gruppesøksmål om kjønnsdiskriminering.

Google har inngått forlik etter at en gruppe kvinner gikk til sak og sa de fikk lavere stillinger – og dårligere lønn – enn menn med tilsvarende kvalifikasjoner.
Google har inngått forlik etter at en gruppe kvinner gikk til sak og sa de fikk lavere stillinger – og dårligere lønn – enn menn med tilsvarende kvalifikasjoner. Illustrasjonsfoto: Jeff Chiu / AP / NTB

En gruppe kvinner som tidligere jobbet i selskapet, gikk i 2017 til sak mot Google og sa selskapet hadde plassert dem i lavere stillinger – med lavere lønn – enn menn med tilsvarende kvalifikasjoner. De anklaget også selskapet for å si nei til forfremmelser og karrierefremmende overføringer til andre arbeidsgrupper.

Advokater som representerer saksøkerne sier forliket dekker rundt 15.500 kvinnelige ansatte med 236 stillingstitler som har jobbet for Google etter 14. september 2013. Forlikssummen tilsvarer rundt 1,14 milliarder kroner.

En del av forliket innebærer at det skal gjennomføres uavhengige analyser av Googles praksis for plassering av nyansatte og selskapets likelønnsrapportering.

Les også