Google innrømmer

– Vi slettet ikke dataene allikevel.

Google innrømmer
Googles styreleder, Eric Schmidt, har måttet tåle mye kritikk for selskapets personvernpraksis. Nå innrømmer selskapet at de ikke har slettet blant annet e-poster som deres StreetView biler har sniffet opp mens de fotograferte gater og veikryss i 2010. Bilde: Sean Gallup/Getty Images/All Over Press

Google har ikke holdt løftet om å slette personlige data de sniffet opp samtidig som de tok bilder av gater i en rekke land i 2010. Dette kom frem etter at britiske personvernmyndigheter har gjenopptatt granskningen av selskapets praksis i forbindelse med Street View-saken.

Det ble nemlig avdekket at Google ikke bare tok bilder av gater og veikryss da de rullet rundt i en rekke land med sine spesialutstyrte biler. De sniffet også på åpne nettverk og fikk med seg personlig informasjon som eposter og en rekke andre data.

Google har hele tiden hevdet at datasniffingen var en utilsiktet feil og har bedyret at informasjonen ikke har blitt brukt til noe. Reuters skriver at de i november 2010 avtale med britiske personvernmyndigheter at dataene skulle slettes, men nå kommer det frem at Google ikke har gjort dette.

– ICO (Information Commissioner's Office – britiske personvernmyndigheter) har vært klar på at denne informasjonen i utgangspunktet aldri skulle blitt samlet inn. At selskapet ikke har slettet dataene, som lovet, gir oss grunn til uro, slår ICO fast.

Googles StreetView-biler fikk ikke bare med seg bilder av gater og veikryss da de trålte en rekke nasjoner i 2010 - også e-poster ble plukket opp til personvernmyndighetenes forskrekkelse.
Googles StreetView-biler fikk ikke bare med seg bilder av gater og veikryss da de trålte en rekke nasjoner i 2010 - også e-poster ble plukket opp til personvernmyndighetenes forskrekkelse. Bilde: Google

Google beklager at de ikke har slettet dataene. De hevder de fant en liten del av den gjenværende informasjonen etter manuelle søk i sine baser. Google skriver også i et brev til ICO at de er i ferd med å orientere personvernmyndighetene i andre land som er berørt om slettetabben.

Nå krever ICO å få utlevert alle dataene som ikke er slettet for å gjennomgå disse.

Street View saken har blitt en skikkelig personvern-skandale for Google, som er i søkelyset for en rekke regulatoriske forhold i både USA og EU.

    Les også:

Les mer om: