Google innrømmet søke-juks selv

Google kaster ut nettsider som jukser, men brukte samme teknikker selv.

Google kaster ut nettsider som jukser, men brukte samme teknikker selv.

Fordi det er så mye å tjene på å være blant de første treffene på Google når brukere søker etter vanlige ord, har Google strenge straffer for mange typer juks. Google skriver at når de tar noe å jukse med teknikker som cloaking eller doorway-pages, fjerner de hele domene fra Google-indeksen.

Tidligere i vinter var SAS Radisson en stund borte fra Google etter at selskapet ble tatt for bruk manipulering.

Men nå viser det seg at Google selv har jukset. Google har selv manipulert en del sider som omhandler deres eget Adword annonse-tilbud. Med såkalt cloaking hadde Google løftet hvor høyt deres egne nettsider ble rangerte når man søkte på ord som "traffic estimator" and "traffic estimate".

Cloaking er en teknikk som viser en tilpasset nettside til søkemotorene, men sender vanlige brukere videre til en annen nettside som viser en annen tekst. Med den første juksesiden kan man dermed legge inn tekst og søkeord som løfter siden vanlige brukere får på en feilaktig måte.

Google ble avslørt i en diskusjon på Threadwatch Weblog og nå har Google tatt affære. Selskapet beskriver bruken av cloaking-teknikken som en feil og har gjort tekniske endringer får å rette dette, skriver eweek.

Til toppen