IT-NORGE

Google inntar Aker Brygge

Hva skal de med 2.500 kvadratmeter?

Google flytter inn i DNBs gamle lokaler på Aker Brygge, fjerde etasje, der de får utsikt ned mot bryggetorget.
Google flytter inn i DNBs gamle lokaler på Aker Brygge, fjerde etasje, der de får utsikt ned mot bryggetorget. Bilde: Skjermdump/Google Street View
16. feb. 2015 - 09:24

Google flytter vekk fra sine særegne lokaler i høyblokka Indekshuset på Solli Plass i Oslo, der søkegigantens norgeskontor har holdt til siden 2010.

Mange vil huske at utvikleravdelingen i Trondheim ble lagt ned året før. Siden har Google Norge vært et rent salgskontor. De siste fem årene er staben mer enn doblet til 35 ansatte.

I begynnelsen av november sendte eiendomsselskapet Norwegian Property ut en børsmelding der de røpet at Google har inngått avtale om å leie rundt 2.500 kvadratmeter i Kaibygning 1, tidligere Stranden 5.

Lokalene på fasjonable og nyoppussede Aker Brygge er allerede overlevert. De flytter inn til våren når kontorene er ferdig klargjort.

Hva skal egentlig Google Norge med så mye plass?

Fra før hadde de knapt 600 kvadratmeter, som buktet seg i et smalt lokale rundt førsteetasjen av Indekshuset med et atrium i midten.

- Det er ikke derfor vi flytter. Huseieren bestemte seg for å bygge på Indekshuset. Da forsvant hele vindusrekken vår på sydsiden. Plutselig hadde jeg en haug med ansatte uten vindu, forteller Jan Grønbech til digi.no.

Googles norgessjef Jan Grønbech tror Datatilsynets konklusjon vil gi dem flere skykunder.
Jan Grønbech får mye boltreplass, men det er ingen planer om å etablere ny virksomhet. Bilde: Per Ervland
Den nye leieavtalen er foretatt i minst et 10 årsperspektiv.

- Vi leier et kjempestort kontor på over 2500 kvadratmeter. Så kommer vi til å framleie i hvert fall halvparten i overskuelig fremtid, men har iallefall vekstmuligheter hvis det skulle bli aktuelt, sier Grønbech.

Så dette indikerer ikke ambisjoner om å reetablere en utviklingsavdeling?

- Nei, dessverre. Det kommer nok ikke til Norge igjen. Men man skal aldri si aldri. I Sverige kjøpte vi jo opp to utviklerselskap og vips var de 150 ingeniører. Men vi har ikke noe i kikkerten i Norge.

Den mye omtalte hyttestilen norgeskontoret hadde i sine gamle lokaler, med et digert elghode i plast på veggen, treski og knitrende juksepeis, blir ikke med videre.

Gammel skipsfabrikk

Google har en egen brukergruppe som sammen med arkitekter bestemmer hvilken særegen stil kontorene skal ha. Grønbech forteller at han bevisst har valgt ikke å være med i gruppen.

- Det eneste jeg vet er at det ikke blir hytte denne gangen. Det blir noe annet. Men vi flytter jo inn i en gammel skipsfabrikk, så det skulle ikke forundre meg om det blir noe maritimt.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.