BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google investerer i svensk «tidsmaskin»

Teknologien forsøker å spå fremtiden.

5. mai 2010 - 09:58

Store selskaper som Intel og Google har egne investeringsfond, der de sprøyter penger inn i oppstartsbedrifter.

Googles investeringsarm Google Ventures feirer denne uken ettårsdag. I anledning jubileet har de lansert en nettside som avslører hvilke selskaper Google har investert i.

Investeringsfondet har gått inn i til sammen 10 virksomheter, som omfavner alt fra farmasi, miljøvennlige biler og strømproduksjon til språkopplæring, mobilspill og annonsenettverk.

Et av de mer kuriøse selskapene i porteføljen er Recorded Future, et svensk foretag, med kontorer i Gøteborg og Boston, USA.

- Recorded Future henter ut tids- og hendelsesinformasjon fra nettet. De tilbyr kunder nye metoder for å analysere fortid, nåtid og fremtiden, heter det i den korte presentasjonen til Google.

Få detaljer er kjent om teknologien deres, men tjenesten fremstår som en utvidelse av tradisjonell beslutningsstøtte og -analyse (business intelligence). Selv kaller de dette for en tredje generasjons søkemotor.

Oppstartsbedriften holder selv kortene tett til brystet. De ønsker ikke å svare på noen spørsmål, ifølge en rekke medier som har bedt om intervju.

Selskapets egen blogg nevner både fremtidige endringer i aksjemarkedet, produktlanseringer og terrorisme som mulige områder der teknologien deres kan tas i bruk.

Google er for øvrig ikke helt ukjent med å kikke inn i krystallkulen og spå fremtiden selv. Med over 10 milliarder daglige søk sitter nettgiganten på et enormt datagrunnlag. I fjor høst lanserte de en tjeneste der de forutser spredningen av influensa flere uker i forveien.

Det er uklart hvor mye Google har investert i Recorded Future, men nettgiganten skal investere 100 millioner dollar gjennom venturefondet hvert år fremover, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.