Google inviterer til verdenserobring

Google ansetter over en lav sko, og øker fotfestet i Norge betraktelig.

Det går stadig rykter om nye tjenester som Google skal lansere. Noen av ryktene er litt for ville, men ganske mange viser seg å stemme. Tjenestene dukker typisk først opp i USA, for så å spre seg sakte over kloden.

Dette gjelder tjenester som Google Local, en gule sider-tjeneste, maps.google.com, froogle og mye annet.

Norske selskaper har allerede begynt å svare på utfordringer de vet vil komme fra Google, fordi tjenestene er lansert i USA. Dette gjelder alt fra rubrikktjenester, til gule sider, vanlig søk og ikke minst skanning av bøker for å gjøre dem søkbare på nett.

Google har rett og slett ikke kapasitet til å rulle ut tjenestene raskt nok globalt, men jobber med saken. Selskapet har allerede ansatt mange i Europa, og veksten fortsetter.

For tiden har Google lagt ut fire jobbannonser for stillinger i Norge, samt fem stillinger tilknyttet Norden på kontoret i Dublin.

Inntil forsommeren i år hadde Google ingen ansatte i Norge, og så langt har det bare vært en. Konkurrentene i Schibsted har lansert søketjenesten Sesam, med ambisjon om å være best på Norge. Samme salgsargument bruker Findexa for sine gulesider.no og Eniro. Nye ansettelser i Norge tyder på at Google vil gjøre noe med denne situasjonen.

Forrige kvartal alene ansatte Google 800 personer, melder idg.se. Og på selskapets hjemmesider søker de etter nesten 1.000 til.

Google har nå rundt 5.000 ansatte, en tredobling over to år.

Ifølge news.com har Yahoo også ansatt 800 personer det siste kvartalet og har totalt 9.600 ansatte.

Konkurransen om de beste er hard, og Google signaliserer nå at de ansetter mange gode folk de kan lære opp, ikke bare ferdige eksperter.

Så for dem som mener de passer den beskrivelsen er det bare å søke på fire stillinger innen «Global Infrastructure», tre innen skanning av trykt materiale, 9 innen telekommunikasjon, 16 innen brukergrensesnitt og mange, mange andre.

Til toppen