FORBRUKERTEKNOLOGI

Google kan ha musikktjeneste klar til høsten

Tydelige signaler bekreftes fra flere aktører innen musikkbransjen.

15. juni 2010 - 10:48

Nettmagasinet Cnet forteller, basert på «flere kilder innen musikkbransjen», at Google kan være klar til å lansere en musikktjeneste så tidlig som i høst.

Meldingen overrasker ikke. I oktober i fjor var Cnets konkurrent Techcrunch sikker på at Googles musikktjeneste var rett rundt hjørnet. Techcrunch brakte også skjermbilder fra den «imminente» tjenesten. For ti dager siden fortalte Techcrunch at de hadde funnet en logo til en kommende tjeneste, «Google Music».

Google lanserte en egen musikktjeneste i Kina i august i fjor, som de kjemper for å opprettholde, på linje med karttjenestene.

Da Google avduket Android 2.2 i mai i år, var en kommende musikktjeneste demonstrert fra scenen. Da ble det også kunngjort at Google hadde kjøpt Simplify Media, en nettjeneste som gir brukerne tilgang til alle sine digitale samlinger av musikk og bilder når de er på farten, fra en iPhone eller en bærbar pc.

Nettstedet til Simplify Media er i dag preget av kunngjøringer om at tjenesten avvikles 30. juni, og at de ennå ikke er i stand til å redegjøre for hva Google har tenkt å gjøre med dem. Kommentarene fra brukerne om den kommende nedleggingen er preget av lengsel og sorg heller enn sinne. De har kanskje håp om en videreføring av tjenesten etter 30. juni.

En kommende musikktjeneste fra Google vil antakelig kombinere nedlasting med streaming. Optimister ser for seg en kombinasjon av Simplify (tilgang til egen musikk over nettet, enten streaming eller nedlasting), iTunes (kjøp og organisering av musikk) og Spotify (streaming av fritt valgt musikk fra sentral musikksamling, som betales per måned), som ikke skal begrenses til Android-mobiler.

Ifølge Cnet tenker Google seg også en forbindelse mellom musikktjenesten og søketjenesten. Denne forbindelsen skal bygge på erfaringer Google har gjort med Google Music Onebox, en tjeneste som i dag kun er tilgjengelig i USA. Music Onebox er en søketjeneste begrenset til musikk. Man kan for eksempel søke på det man husker av en sangtekst. Klikker man på treffene, får man avspilt begynnelsen på låten.

I utarbeidelsen av sin musikktjeneste, kan Google også høste erfaring fra videotjenesten Youtube, som i stor grad brukes til å søke etter musikk, og som i praksis er nettets mest framgangsrike tjeneste for musikkstreaming.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.