Google kan snart kjøpe hva de vil

Googles aksje har løftet seg fort, men nå minner veksten om verstingene fra dotcom-årene.

Google kan snart kjøpe hva de vil

Googles aksje har løftet seg fort, men nå minner veksten om verstingene fra dotcom-årene.

Google har hatt en nesten fantasiaktig utvikling på aksjesiden den siste måneden. Google og resten av Nasdaq-børsen har hoppet opp og ned siden sommer, men i august rev Google seg løs og kursen har nå gått utrolig 40 prosent fra det som allerede var et høyt nivå.

Lenge spekulerte aksjemarkedet om Google skulle komme seg forbi den magiske grensen på 600 dollar, men så ble spørsmålet 700 dollar og det føyk Google forbi i går. På under en måned har Googles aksjekurs lagt på seg 100 dollar.

Det er både tall for markedandeler på søk, nye resultatrekorder for tredje kvartal og rykter om Googles inntreden i mobilmarkedet som løfter kursen til nye høyder.

Med en aksjekurs på 707 dollar er Google godt opp i dotcom-land. Selskapet er nå priset til 57 ganger resultatet (P/E) og er dermed priset dobbelt så høyt som IT-bransjens flaggskip Microsoft og Intel. Under dotcom-årene hadde enkelte store selskaper P/E-verdier på 80. Og det var de som tjente penger.

Og om konkurrentene har vært bekymret for Googles evne til å finansisere store oppkjøp med sine dyre aksjer tidligere, har denne evnen altså økt med 40 prosent i løpet av høsten.

Til toppen