Google-kart hjelper Katrina-ofre

Et nettsted bruker Google-kart over New Orleans for å samle informasjon om tilstanden etter orkanen.

Et nettsted bruker Google-kart over New Orleans for å samle informasjon om tilstanden etter orkanen.

To IT-eksperter fra Austin i delstaten Texas, Jonathan Mendez og Greg Stoll, opprettet onsdag kveld denne uka nettstedet Katrina Information Map.

Nettstedet lar folk legge igjen informasjon om tilstanden på spesifikke adresser i New Orleans etter orkanen Katrina som feide over byen mandag. Det bruker kartteknologi fra Google og kombinerer det med egenutviklede funksjoner.

Vet du nøyaktig hvordan det ser ut på en bestemt adresse, zoomer du deg inn på kartet, plasserer et merke, og skriver for eksempel «616/618 Adams: street dry, roof looked in good condition, afternoon 8/31/05».

Nettstedet har allerede fått over 300.000 besøkende, som har lagt igjen 600 merker. De femti nyeste merkene er farget grønt, mens de som er oppdatert, er farget lilla. De andre merkene er røde.

Nettstedet har også lenker til andre nettsteder med oppdatert informasjon om tilstanden i New Orleans.

Mendez sier til Forbes at han var oppgitt over at de mange nettstedene som dukket opp for å samle informasjon etter Katrina, ikke var utstyrt med noe kart. Mendez er oppvokst i New Orleans og har tatt i mot familiemedlemmer på flukt. Han fikk med seg Stoll til å bearbeide koden som Google frigjorde i juni for eksterne utviklere som vil tilby interaktive kartbaserte tjenester.

Siden torsdag har Google lagt inn oppdaterte satellittfotoer av New Orleans på sin tjeneste, og flere krefter arbeider for å få på plass tjenester som kan gjøre det mulig for folk å finne ut nøyaktig hvordan det ser ut der de bodde. Hvis det skal gå måneder før flyktningene kan vende hjem, blir dette en svært viktig nyhetskilde for dem.

Til toppen