JUSS OG SAMFUNN

Google kaster ut Adblock

Forsvinner fra Google Play.

14. mars 2013 - 12:55

Google har fjernet populære Adblock Plus og flere andre annonse-stoppere fra Google Play. Det melder Venture Beat.

Årsaken, eller hjemmelen til fjerningen, er punkt 4.4 i Google Plays «Distribusjonsavtale for utviklere». Der heter det:

Forbudte handlinger. Du samtykker i at du ikke vil ta del i aktiviteter på Market, herunder utvikling eller distribusjon av produkter, som hindrer, forstyrrer, skader eller gir uautorisert tilgang til enheter, tjenere, nettverk eller andre eiendommer eller tjenester tilhørende tredjepart, herunder, men ikke begrenset til, Android-brukere, Google eller andre mobilnettverksoperatører.

Venture Beat tillegger lakonisk at det ikke er en bombe at Google fjerner tjenesten fra sitt app-marked siden annonser er hele forretningsgrunnlaget for nettgiganten. Det oppsiktsvekkende er snarere at det har tatt så lang tid...

Adblock Plus er imidlertid ikke imponert.

– Vi forstår at annonseinntekter er viktig for Google, men forstå a Adblock Plus ikke automatisk stopper alle annonser. Vi gir simpelthen brukerne valget om å blokkere annonser eller å hvit-liste dem, opplyser Adblock i en kunngjøring til Venture Beat.

Googles fjerning kommer kort tid etter at selskapet valgte å gjøre Adblock Plus umulig å bruke på enheter som kjører Android versjon 4.2.2.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.