BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google kjøper «.app» for rekordsum

Aldri har noen betalt mer for toppdomene.

Google sikret seg nå toppdomenet .app for en historisk høy pris.
Google sikret seg nå toppdomenet .app for en historisk høy pris.
27. feb. 2015 - 10:05

Google søkte over 100 nye toppnivådomener da den unike sjansen bød seg. Internett-organet ICANN åpnet i 2012 for den hittil eneste utvidelsen av nettets navnekonvensjon.

Trass skyhøy avgift på over en million kroner per søknad,  var det hard kamp om mange av navnene IT-giganten ønsket seg.

Rekord

Google har nå kjøpt .app for en historisk høy sum.

gTLD-en (generic Top Level Domain) ble deres for 25 millioner dollar. Det melder Business Insider.

Kjøpesummen tilsvarer over 190 millioner kroner og fremgår av ICANNs oversikt over auksjoner i kjølvannet av den for lengst avsluttede søknadsprosessen.

Les også: Norsk aktør vil danke ut .com

Kampen har stått mellom aktørene som søkte om samme toppdomenenavn. I fjor sikret Amazon seg .buy for nærmere 5 millioner dollar, samt .spot for 2,2 millioner dollar.

Google har ikke røpet hvilke konkrete planer de har for .app, men selskapet har vært godkjent domeneregistrar i ganske nøyaktig ti år. En mulighet er at ressursen blir brukt til å promotere apper. Ellers planlegger de å ta seg av registreringen av en lang rekke nye toppdomener, deriblant .foo, .zip, .new, .how og mange andre. Her er en oversikt.

Mer om frislippet: Klart for mange flere toppdomener

Cloudnames var eneste norske aktør som kastet seg med i kampen, ihvertfall for generiske toppdomenenavn, da vinduet åpnet seg i en begrenset periode. I tillegg søkte Statoil om egennavnet sitt.

Nettets største endring siden 1990-tallet, sa styreleder Bente Sollid Storehaug i Cloudnames til digi.no da søknadsrunden stengte.

Se også reaksjonen: - Ubegripelig at ikke flere søkte

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.