Google kjøper europeisk selskap

Google kjøper europeisk selskap

Google kjøper et europeisk selskap som leverer Ajax-basert kart-teknologi.

Endoxon er et sveitsisk selskap som utvikler programvareløsninger innen kartløsninger, mobile tjenester, dataprosessering og direktemarkedsføring.

Nå har søkegiganten Google kjøpt selskapet for en ukjent sum. Det betyr i praksis at kjøpesummen ikke er stor nok til å påvirke Googles regnskaper på kort sikt.

En av grunnene som Google oppgir for å kjøpe Endoxon, er at de regnes som en pioner innen bruken av Ajax til kartløsninger. Selskapets teknologi skal være gode på integrasjon av geografiske referansedata og høyoppløselige luft- og satellittfoto til både internett og mobile tjenester, ifølge Googles blogg, der John Hanke, Googles sjef for Google Earth og Google Maps skriver om oppkjøpet.

Google mener også at det å ha en 75 mann stor avdeling i Europa, vil gi de et bedre fokus på Europa innen kartmarkedet. Avdelingen vil primært jobbe med Google Earth og Google Maps.

Selskapets produkter vil ikke bli videreutviklet av Google. De flyttes isteden over i et nytt selskap, Mappuls AG. Eksisterende kunder vil fortsatt betjenes av Google.

Til toppen