AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper IBM-patenter

Fortsetter opprustningen i patentkrigen.

4. jan. 2012 - 09:15

Google har vært aktiv i markedet for patenter. I september kunne digi.no melde at selskapet hadde en portefølje på 20.000 patenter etter flere store kjøp. Blant annet lastet selskapet opp rundt 2.000 patenter fra IBM i fjor sommer.

Nå rapporteres det om at selskapet har lastet opp 222 nye patenter fra IBM, innenfor områdene e-post, annonsevisninger på mobile enheter, lynmeldinger og databasetuning. På bloggen SEO by the Sea har de gjort et større dypdykk i patentenes innhold.

Patentene ble ifølge Computerworld USA overført søkegiganten den nest siste dagen av 2011, og Google bekrefter at de har kjøpt patentporteføljen. Hva som er motivasjonen for å kjøpe dem vil selskapet imidlertid ikke svare på.

Men det er mye som tyder på at selskapet først og fremst vil ha patentene som våpen i patentstridene som herjer snarere enn å bruke patentene til nye produkter og tjenester. I 2011 tok patentkrigen for alvor fart ettersom Apple gikk på frontalangrep på smarttelefon-produsenter som benytter seg av Android-plattformen.

Googles patentportefølje innen mobilområdet har ikke vært spesielt sterk, noe som har gjort selskapet og Android-plattformen sårbar for patentrelaterte søksmål. Dette var også hovedgrunnen til at selskapet betalte 12,5 milliarder dollar, nærmere 75 milliarder norske kroner, for Motorola Mobility. Med på kjøpet fikk de ikke bare Motorolas mobiltelefoner men også en portefølje på mer enn 24.000 patenter.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.