Google kjøper Instagram-rival

Styrker seg i kampen mot Facebook.

Google kjøper Instagram-rival
Snapseed til iPad har en lang rekke verktøy for å manipulere bilder. Nå har Google kjøpt opp utgiveren Nik Software. Bilde:

Fem måneder etter at Facebook kjøpte Instagram for 1 milliard dollar, har konkurrenten Google gjort et lignende oppkjøp.

Valget falt på det tyske programvarehuset Nik Software, som i motsetning til Instagram ikke er noen fersking, men derimot ble etablert allerede i 1995.

Snapseed

De har spesialisert seg på løsninger for fotoredigering til flere plattformer, med en serie produkter både for amatører og profesjonelle fotografer. Deres mest kjente produkt er likevel iOS-applikasjonen Snapseed, som i 2011 ble utpekt til årets iPad-app av Apple.

Snapseed byr akkurat som Instagram på ulike fotofiltre for enkelt å manipulere bilder, men funksjonsspekteret er mer omfattende. Snapseed har også verktøy for å justere lysforhold, fargemetning, ta utsnitt av bilder og så videre.

Programmet som først ble utgitt i fjor oppgis å ha over ni millioner brukere.

Det virker ikke helt tilfeldig at Googles teknologisjef Vic Gundotra valgte å kunngjøre oppkjøpet nettopp i selskapets sosiale nettsamfunn, Google+.

Akkurat hvordan Google planlegger å innlemme teknologien i sitt eget produktspekter er foreløpig uklart, men bedre verktøy nettopp for å styrke nettgiganten i kampen mot Facebook er rimelig åpenbart.

- Vi ønsker å la brukerne våre skape bilde de elsker, og etter vårt syn er det ingen som gjør det bedre enn Nik, skriver Gundotra i kunngjøringen.

Det er ikke kjent hva Google måtte betale for selskapet.

    Les også: