AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper interaktive videobesøk

Blir trolig integrert i selskapets Street View.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. sep. 2010 - 11:57

Israelske Quiksee kunngjorde i går at selskapet har blitt kjøpt av Google. Betingelsene for kjøpet er ikke offentliggjort, men den israelske avisen Haaretz antar at Google har betalt omtrent ti millioner dollar for selskapet.

Quiksee, som ble etablert i 2007, har utviklet en løsning hvor brukere kan laste opp videosamlinger som er laget som er satt sammen til et interaktivt video som gjør det mulig for brukere «å besøke» nye steder ved hjelp av nettleseren. En typisk videosamling vil inneholde to eller flere 360-graders videoer fra ulike posisjoner, samt opptak av strekningen mellom punktene. Videoen nedenfor demonstrerer hvordan dette kan lages og tar seg ut.

Videoene lastes opp til tjenesten, hvor de settes samme ved hjelp av et brukerskapt diagram, Deretter plasseres den interaktive videoen geografisk i kart, slik at det interaktive videoen kan vises i et informasjonslag for brukere av karttjenester, tilsvarende det som i dag gjøres med blant fotografier, Wikipedia-oppføringer og mye annet i Google Maps og Earth.

Google har etter det digi.no kjenner til ikke kommentert oppkjøpet, så nøyaktig hvordan Quiksee-teknologien vil bli brukt, er uklart. Men til israelske Globes sier Gadi Royz, medgründer og administrerende direktør i Quiksee, at selskapets teknologi forbedrer Google egen Street View-tjeneste.

De ansatte i det israelske selskapet vil bli en del av Googles Geo-team.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.