Google kjøper IT-sikkerhetstjeneste

Kan føre til bedre beskyttelse mot skadevare i tjenester som Gmail og søk.

Googles oppkjøp av VirusTotal kan potensielt føre til bedre skadevarebeskyttelse i Googles tjenester.
Googles oppkjøp av VirusTotal kan potensielt føre til bedre skadevarebeskyttelse i Googles tjenester. (Bilde: PantherMedia og digi.no)

Kan føre til bedre beskyttelse mot skadevare i tjenester som Gmail og søk.

Fredag i forrige uke kunngjorde sikkerhetsselskapet VirusTotal at det har blitt kjøpt av Google. Selskapet tilbyr en gratis nettjeneste som analyserer filer og URL-er for å identifisere skadevare og annet ondsinnet innhold. Dette gjøres ved å bruke en en mengde antivirusmotorer, nettstedskannere og andre verktøy som er levert av andre aktører, for deretter å vise resultater av skanningen med hvert av disse.

Google skal ha brukt tjenestene til VirusTotal lenge.

I kunngjøringen fra VirusTotal gjøres det klart at selskapet vil fortsette å eksistere, som et datterselskap av Google. Men oppkjøpet skal gjøre det mulig for VirusTotal, som omtaler seg som et lite selskap med begrensede ressurser, å forbedre tjenestene – blant annet fordi selskapet får tilgang til Googles infrastruktur.

– Sikkerhet er utrolig viktig for våre brukere, og vi har investert mange millioner dollar for å bidra til at de er sikre på nettet. VirusTotal kan også vise til sterke resultater innen websikkerhet, og vi er glade for å kunne tilby dem infrastrukturen de trenger for å sikre at tjenestene deres fortsetter å forbedres, sier en talsperson for Google i en uttalelse som er gjengitt av TechCrunch.

Det er uklart hvilken betydning oppkjøpet vil få for Googles kunder, siden det også er uklart hvor tjenesten benyttes i dag. Men signalet om bedre kvaliteten på tjenesten i framtiden vil komme alle som benytter tjenesten – direkte og indirekte – til gode, og bruken av Googles infrastruktur åpner for langt mer bruk, for eksempel direkte i Google Chrome.

I løpet av den siste uken har VirusTotal skannet mellom 120 000 og 190 000 filer per dag.

    Les også:

Til toppen