BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google kjøper mobil betalingsteknologi

Selskapet som står bak, fulgte med på kjøpet.

Bruk av NFC-basert betalingssystem for billetter.
Bruk av NFC-basert betalingssystem for billetter. Bilde: Visa

Google skal ha kjøpt det canadiske selskapet Zetawire. Det skriver Ben Kolada, en analytiker i The 451 Group, i et blogginnlegg. Selve oppkjøpet skal ha skjedd allerede i august i år, men har først nå blitt kjent. Google har bekreftet oppkjøpet overfor Eweek.

Det er lite som er kjent om Zetawire, bortsett fra at selskapet i mai fjor søkte om patent i USA på et mobil betalingsløsning.

Ifølge Kolada skal oppkjøpet av Zetawire ikke ha kostet Google stort, men det kan være én av mange komponenter Google ønsker å få plass i selskapets planer om å gjøre mobilen til en betalingsløsning.

Ifølge patentsøknaden dreier oppfinnelsen seg om mobil bruk av banktjenester, annonsering, ID-administrasjon, samt prosessering av kredittkort- og mobile kupongtransaksjoner.

Bruk av NFC-basert betalingssystem for billetter.
Bruk av NFC-basert betalingssystem for billetter. Bilde: Visa

Blant nyhetene i Android 2.3 og i den nye Nexus S-mobilen, er støtte for NFC (Near Field Communications), en teknologi som har potensial til å gjøre mobilen til en virtuell lommebok. Tidligere har Nokia satset en del på NFC, men først i løpet av 2011 vil alle nye Nokia-modeller være utstyrt med NFC-støtte.

Samsung, som lager Nexus S-mobilen, satser nå også på å tilby NFC-brikker til andre mobilselskaper.

Ifølge Kolada har dessuten de tre telekomselskapene AT&T, T-Mobile og Verizon gått sammen om å opprette Isis, en amerikansk tjeneste som skal gjøre det mulig for brukere å la mobilen eliminere behovet for å ha med seg kontanter, kreditt- og betalingskort, kuponger, billetter og reisepass.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.