AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper mobilspillselskap

Fortsetter å kjøpe seg opp sosiale tjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. aug. 2010 - 08:46

Google har kjøpt canadiske SocialDeck, et selskap som fokuserer på sosiale flerbrukerspill for flere mobilplattformer og Facebook. Selskapet tilbyr blant annet iPhone-spillene Color Connect og Pet Hero, mens spillet Shake & Spell også kan benyttes i Facebook og BlackBerry.

Kunngjøringen om oppkjøpet er gjort på nettstedet til SocialDeck. Det fortelles ingen detaljer utover at SocialDeck har blitt overtatt av Google og at noen eller alle de ansatte har blitt ansatt hos Google.

Det er uvisst hvorfor Google har kjøpt SocialDeck, men det kan være selskapets underliggende plattformteknologi, Spark, som har utløst interessen. Det er Spark som legger til rette for kjøring av spillene på flere ulike mobilplattformer og Facebook. Det ligger i kortene at denne nå vil videreutvikles til også å støtte Android.

Google er inne i selskapets til nå mest hektiske oppkjøpsperiode. Bare i august har Google kjøpt fem selskaper, mens antallet er over 20 så langt i år. Flere av selskapene tilbyr tjenester knyttet til sosiale medier og spill, inkludert Slide og Jambool, som Google kjøpte tidligere denne måneden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.