AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper Motorola

Bruker nær 70 milliarder på mobil-oppkjøp.

15. aug. 2011 - 13:51

Google melder mandag at de kjøper Motorola Mobility, mobildelen til den amerikanske teknologikjempen.

Prisen er på 12,5 milliarder dollar, 68,7 milliarder norske kroner. Dette er 63 prosent høyere enn aksjekursen til Motorola Mobility fredag. Det melder selskapene i en pressemelding.

I pressemeldingen forklarer Google at oppkjøpet vil styrke Android betydelig og øke konkurransen innenfor mobilmarkedet. Det er også klart at Google vil drive Motorola Mobile som en separat og uavhengig forretningsenhet.

Budet fra Google er anbefalt av styret i Motorola Mobility, men fordrer at berørte myndigheter gir sin velsignelse.

–Sammen vil vi skape en utrolig brukeropplevelse som vil turbolade hele Androids økosystem til nytte for alle brukerne, partner e og utviklere. Jeg ser frem til å ønske alle Motorolaer velkommen til vår Google-familie, sier Google-toppsjef Larry Page i pressemeldingen.

På Googles offisielle blog understreker Page at de vil fortsette å holde Android som en åpen plattform og fortsette samarbeidet med andre mobilprodusenter som bruker Android.

Kjøpet vil uansett bli satt i sammenheng med patentkrigene som raser rundt Android-systemet. Larry Page underslår heller ikke at oppkjøpet er viktig med tanke på patentporteføljen som Motorola har.

–Vårt kjøp av Motorola vil øke konkurransen gjennom at det styrker Googles patentportefølje, som vil gjøre oss bedre i stand til å beskytte Android fra anti-konkurransetrussler fra Microsoft, Apple og andre selskap.

Motorola ble tidligere i år skilt i to selskap: Motorola Mobility (nå kjøpt av Google) og Motorola Solutions. De to selskapene ble børsnotert separat på New York Stock Exchange, og grepet ble gjort for å synliggjøre verdiene på en bedre måte.

Mens Motorola Mobility har foruten mobiltelefoner og teknologi knyttet til dette også TV-bokser, et område Google varsler at de vil videreføre.

Motorola Solutions overtok nødradio, politisamband og andre trådløse sikkerhetsløsninger rettet mot det offentlige, samt håndholdte terminaler, strekkodelesere og liknende mot bedriftsmarkedet.

Motorola startet i 1929 med strømforsyninger, for siden å bevege seg til bilradioer der de også hentet sitt navn fra.

På Wall Street reagerer markedet med å sende opp aksjekursen til Motorola Mobility med nær 60 prosent, mens Googles aksjer faller tilbake nærmere 3 prosent.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.