AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper musikksynk-selskap

Lar brukere synkronisere iTunes-bibliotek med BlackBerry og Android.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. apr. 2011 - 12:12

Google har kjøpt det canadiske selskapet PushLife, som tilbyr en løsning for synkronisering av musikksamlingen i iTunes eller Windows Media Player med ulike mobile enheter, i første omgang BlackBerry- og Android-baserte mobiler. Synkroniseringen skjer via en USB-kabel.

Dette kunngjorde PushLife i en melding på selskapets nettsted. I kunngjøringen heter det at selskapet skal integreres med Googles utviklerteam i Canada. Den eksisterende PushLife-tjenesten skal på sikt legges ned. Det er uklart hvor mange brukere det er av tjenesten.

I fjor høst fortalte selskapets gründer, Ray Reddy, at PushLife også skal gjøre musikklyttingen mer aktiv, ved å kombinere musikken med bilder av artisten, sangtekster, biografier, underholdningsnyheter og lokale konsertlister. Reddy har bakgrunn fra Research In Motion (RIM), som står bak BlackBerry-plattformen.

Innstillingene i testversjonen av Google Music 3 for Android. <i>Bilde: Harald Brombach</i>
Innstillingene i testversjonen av Google Music 3 for Android. Bilde: Harald Brombach

– Vi tror at temaet har verdifull erfaring i å bygge bra mobilapplikasioner, og vi tror de vil utgjøre et godt tillegg til vårt mobilteam, sier en talsperson for Google til All Things Digital. Det ryktes at Google skal ha betalt omtrent 25 millioner dollar for PushLife, som ble etablert i 2008.

Google har kunngjort planer om å lansere en musikktjeneste, Google Music. Det er kjent at Google nå tester denne tjenesten internt. En lekket versjon av Google Music 3.0-applikasjonen for Android, som kan lastes ned via denne siden, bekrefter at avspilling av direkteavspilt (streamet) musikk vil være mulig. Det skal også være mulig å aktivere mellomlagring av direkteavspilt musikk på mobilen, slik at avspillingen blir mindre avhengig av stabil nettforbindelse.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.