AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper mystiske DeepMind

– Etablerer etisk råd som skal hindre misbruk av teknologien.

Google betaler flere milliarder kroner for DeepMind, en spesialist innen kunstig intelligens.
Google betaler flere milliarder kroner for DeepMind, en spesialist innen kunstig intelligens. Bilde: Mopic/Alamy/All Over Press
27. jan. 2014 - 08:36

Google bekreftet søndag at de har kjøpt privateide DeepMind Technologies, et London-basert selskap som oppgir å være «cutting edge» innen kunstig intelligens.

Bekreftelsen kom etter at Recode meldte at selskapet var solgt for 400 millioner dollar.

Andre medier melder at kjøpesummen er høyere. Google skal ha betalt mer enn 500 millioner dollar, ifølge The Information, som skriver at også Facebook var i forhandlinger om et oppkjøp.

Nettstedet skriver at Google som ledd i oppkjøpet har sagt seg villige til å etablere et eget etikk-råd, som skal forsikre at kunstig intelligens-teknologien de nå har sikret seg «ikke blir misbrukt».

Sjakkgeni

Lite er kjent om DeepMind, foruten at det er en oppstartbedrift grunnlagt i 2012 av sjakkgeniet Demis Hassabis med doktorgrad i kognitiv nevrovitenskap, sammen med Shane Legg og Mustafa Suleyman.

37 år gamle Hassabis har en lengre artikkel om seg på Wikipedia, hvor det blant annet fremgår at han var et såkalt vidunderbarn med ekstreme sjakkferdigheter. Han har også fartstid som utvikler og spilldesigner.

– 50 ansatte

Ifølge Recodes kilder handler oppkjøpet i stor grad om tilgang til de ansattes kompetanse. Selv om DeepMind har gått under radaren på de fleste, blir selskapet beskrevet som en formidabel aktør innen kunstig intelligens. De skal ha bygget opp en stab på over 50 ansatte.

Google har utviklet førerløse biler og er blitt en sentral aktør innen robotteknologi etter en rekke oppkjøp de siste årene. Kunstig intelligens spiller en opplagt rolle her, men kan like gjerne ha anvendelsesområder i en lang rekke av søkegigantens øvrige prosjekter og produkter.

Det blir bare spekulasjoner, men kanskje oppkjøpet er del av en plan om ta opp kampen mot IBMs Watson?

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.