AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper programvareselskapet SageTV

Kan åpne for helt ny funksjonalitet i Google TV.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. juni 2011 - 13:41

Google TV, Googles Android-baserte mediesenterprogramvare, har så langt ikke vært noen kommersiell suksess. Mye tyder på at dette først og fremst skyldes Googles manglende evne til å få på plass avtaler med de store innholdsleverandørene. Men Google har på ingen måte gitt opp, og en ny versjon av programvaren er under utvikling.

Denne helgen kunngjorde SageTV at selskapet har blitt kjøpt av Google. SageTV er kanskje mest kjent for SageTV Media Center, selskapets programvare for blant annet digitalt tv-opptak. Men selskapet har også tilbudt SageTV Placeshifter, en løsning som gjør det mulig å streame tv-sendinger over til nettverkstilknyttede enheter, på tilsvarende måte som mer kjente Slingbox.

Den gjør det blant annet mulig å begynne å se på en video eller tv-sending på én enhet, for så å fortsette på en helt annen enhet.

Google skal så langt ikke ha kommentert oppkjøpet, så det er uklart hva det er ved SageTV som er mest interessant for selskapet, men observatører antyder at Placeshifter-funksjonaliteten er noe potensielt kan være en aktuell utvidelse av Google TV.

– Ved å slå oss sammen med Google, tror vi at våre ideer vil nå et enda større publikum med brukere globalt, på mange ulike produkter, plattformer og tjenester. Vi har sett hvordan Google utviklerprestasjoner er designet for å stimulere innovasjon på tvers av weben, og siden utviklere har spill en sentral rolle i suksessen til SageTV, mener vi at vår delte visjon om åpen teknologi vil hjelpe oss med å forbedre den nettbaserte underholdningsopplevelsen, heter det i kunngjøringen fra SageTV.

SageTV ble etablert i 2002. Selskapets programvare har vært tilgjengelig for Windows, Mac og Linux, men nå er bestillingssiden stengt.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.