AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper satellittselskap

Filmer med HD-oppløsning fra verdensrommet.

SkySat-1 i renrommet før den ble sendt opp i bane.
SkySat-1 i renrommet før den ble sendt opp i bane. Bilde: Matt McDonald/Skybox Imaging
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. juni 2014 - 07:27

Google har inngått en foreløpig oppkjøpsavtale med Skybox Imaging, et selskap som selv oppgir at det bygger og sender opp verdens minste satellitter for høyoppløst satellittfotografering.

Ifølge Google har avtalen en verdi på 500 millioner dollar.

– Satellittene til Skybox vil bidra til å holde Google Maps nøyaktig med oppdatert bildemateriale. Over tid håper vi at teamet og teknologien til Skybox vil kunne bidra til bedre internettaksess og katastrofehjelp, områder som Google lenge har vært interessert i, skriver Google i en kunngjøring. Sannsynligvis vil Skybox-teknologien brukes av Google i et satellittnettverk som digi.no omtalte i forrige uke.

I desember i fjor publiserte selskapet høyoppløst video fra SkySat-1, den første av i alt 24 satellitter selskapet planlegger å sende opp. Satellitten ble sendt opp i verdensrommet ved hjelp av en Dnepr-rakett, en ombygd interkontinental, ballistisk missil. En galleri med noen av de første bildene og videoene, finnes her. Spesielt videoene er oppsiktsvekkende, inkludert den nedenfor som viser Burj Khalifa i Dubai i april i år.

Ifølge kunngjøringen Skybox har kommet med, er selskapet fem år gammelt. Visjonen til selskapet er å revolusjonere tilgang til informasjon om endringer som skjer på Jordens overflate. I likhet med Google holder selskapet til i Mountain View.

– Skybox og Google deler mer enn bare et postnummer. Vi tror begge på å gjøre informasjon (spesielt nøyaktig, geospatial informasjon) tilgjengelig og nyttig. Og for å gjøre det, er vi begge villige til å takle problemene direkte – enten det handler om biler som kjører seg selv eller å designet våre egne satellitter fra bunnen av, heter det i kunngjøringen til Skybox.

Oppkjøpet avhenger av godkjennelse fra blant annet konkurransemyndigheter i USA.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.