Google kjøper seg inn i sikkerhetsbransjen

Google blar opp for sikkerhets-selskap for å sikre seg ny teknologi og nye eksperter.

30. mai 2007 - 07:47

De store IT-gigantene gjør mange oppkjøp for tiden, og Google har satt seg i førersetet for denne trenden.

Denne gangen er det ikke reklamete-eknologi det er snakk om, slik det var med blant annet det store DoubleClick kjøpet. Denne gangen er det et sikkerhetsselskap Google innlemmer i sin stadig ekspanderende virksomhet.

Google kjøper sikkerhetsselskapet GreenBorder for en ukjent sum. Det betyr i praksis at kjøpet ikke utgjør store nok summer til at det påvirker søkegigantens regnskap i nevneverdig grad. På den annen side, skal det endel til før det skjer, for selskaper som er så store som Google.

GreenBorder lager nettleserbasert programvare for å bekjempe ondsinnet kode, og Google skal bruke deres teknologi for å sikre sine egne nettbaserte applikasjoner.

Etablerte sikkerhetsaktører som Symantec, Norman og andre trenger imidlertid ikke å bekymre seg for at nok en IT-gigant skal gå inn på deres marked, i hvertfal ikke med det første.

- Dette er primært et kjøp av dyktige ansatte. De har et liten gruppe eksperter som har imponert oss, sier Aaron Zamost, kommunikasjonsrådgiver i Google, til InfoWorld.com.

GreenBorder var et relativt nystartet selskap, som hadde sikret seg finansiell støtte fra et ventureselskap. Avtalen var ferdig forhandlet og signert for to uker siden, men GreenBorder offentliggjorde ikke kjøpet før tirsdag denne uken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.