Google kjøper seg ny Office-konkurrent

Google girer seg opp på gratis-konkurrenter til Office. Nå har de kjøpte seg enda et Ajax-selskap.

Google girer seg opp på gratis-konkurrenter til Office. Nå har de kjøpte seg enda et Ajax-selskap.

Google girer opp konkurransen mot Microsoft og deres dominerende Office-programmer med å kjøpe eller selv lansere stadig flere programvare-tilbud servert over nettet med den såkalte Ajax-teknikken.

Google har tidligere blant annet kjøpt nett-tekstbehandeleren Writley og nå skjøter søkegiganten på med Jotspot.

Kjøpesummen er ikke kjent, men neppe i milliardklassen, for konkurransen i markedet for nettbasert programvare er tøff med mange aktører som alle servere gratis-muligheter. Google demonstrerer dog likevel - som med oppkjøpet av Youtube - at de med sin veldig dype lommebok kan kjøpe opp de beste aktørene i et nytt marked.

digi.no har omtalt Jotspot tidligere. Jotspot baserer seg på en slags wiki-teknologi av typen Wikipedia bruker, men servere mer avanserte muligheter enn bare å lage tekstdokumenter.

Her kan du lese mer om Jotspot og alle de andre gratisprogrammene på nettet.

I tillegg til vanlige wiki-tekst og bilde-muligheter, kan får du et mer komplett arbeidsmiljø, med muligheter for regneark, fotogallerier, kalendere og diskusjonsfora. Disse kan andre kollegaer (eller familie-medlemmer) gå inn på for se eller endre. Jotspot tilbyr et stort utvalg av design-maler.

Deler av tjenesten krevet/krevde betaling, men nå er den foreløpig stengt for nye brukere - "Jotspot skal legge om til Googles systemer" står det på nettsiden www.jotspot.com og www.jot.com.

Til toppen