Google kjøper sikkerhet for meldingstjenester

Google har gjort sitt hittil tredje største oppkjøp, innen sikkerhet for e-post og meldinger.

Google kjøper sikkerhet for meldingstjenester
Bilde:

Google kunngjorde i går at de har kjøpt Postini, et amerikansk selskap som tilbyr tjenester innen sikkerhet for e-post og meldinger, samt kryptering, arkivering og håndheving av regler som sikker kommunikasjon.

Postini har i dag 35.000 bedriftskunder og over 10 millioner brukere. Sikkerhetstjenestene beskytter mot spam, virus, phishing og andre former for svindel. Krypteringstjenestene verner e-post og meldinger mot innsyn og avlytting. Arkiveringstjenestene er lagt opp med tanke på at kundene skal kunne gjenfinne meldinger og dokumenter i samsvar med nye og strenge krav fra amerikanske myndigheter.

Postini er ikke børsnotert. Google opplyser at de betaler 625 millioner dollar. De regner med å fullføre kjøpet i løpet av tredje kvartal. Postini skal fortsette som heleiet datter av Google.

Det oppgitte motivet for kjøpet er å gjøre Googles tjenester innen e-post og online applikasjoner mer tiltrekkende for bedrifter. Google har i dag en klar appell til småbedrifter som får tilgang til online applikasjoner for 50 dollar per bruker per år: Tallet på kunder er oppgitt å være 100.000, og det skal øke med 1000 kunder per dag. Men mellomstore og større bedrifter skal ha signalisert at de ønsker strammere sikkerhet enn det Google har kunnet tilby hittil.

Oppkjøpet gir også Google en mulighet til å tilby sine e-post- og applikasjonstjenester til Postini-kunder.

Oppkjøpet er Googles tredje største hittil, etter DoubleClick som de ga 3,1 milliarder dollar for i april, og YouTube som kostet dem 1,65 milliarder dollar i oktober i fjor.

    Les også:

Les mer om:
;