AVTALER & KONTRAKTER

Google kjøper søkemedisin

Snapper opp Metaweb, som gjorde Microsofts Bing smartere.

19. juli 2010 - 11:25

Da Microsoft relanserte sin søkemotor under navnet Bing i mai i fjor, ble tjenesten omtalt som en beslutningsmotor.

Søkeresultatene skulle gjøre det enklere for brukeren å foreta beslutninger. Svarene skulle være smartere.

Medisin

Ny teknologi skulle fungere som medisin mot «søkeoverbelastning», en slags sykelig tilstand Microsoft omtalte slik: Forvirring, forårsaket av søketreff som ikke svarer på brukerens spørsmål.

Google kunngjorde fredag at de har kjøpt opp selskapet Metaweb, som leverer nettopp noe av den «medisinen» Microsoft foreskriver i Bing.

Ved hjelp av teknologi levert av Metaweb har Bing kunnet levere svar på avanserte spørsmål. Microsoft er en av Metawebs referansekunder.

Dette gjør det blant annet mulig å få svar på søkeuttrykk av typen «colleges on the west coast with tuition under $30,000» eller «actors over 40 who have won at least one oscar».

- Dette er vanskelige søkeuttrykk, og vi har kjøpt Metaweb fordi vi mener det blir mulig å levere bedre svar gjennom å jobbe sammen, skriver Google i et blogginnlegg.

Slik illustrerer Metaweb hvordan søketeknologien deres fungerer.
Slik illustrerer Metaweb hvordan søketeknologien deres fungerer.

Metaweb opplyser på sin side at de vil overholde alle eksisterende avtaler, men sier at det ikke blir aktuelt å inngå nye kontrakter med tredjepart etter overtakelsen av Google.

- Foruten ideene våre rundt søk, er vi også spent på mulighetene med Freebase, Metawebs frie og åpne database med over 12 millioner ting, inkludert film, bøker, tv-serier, kjendiser, steder, og selskaper, opplyser Google.

Søkegiganten sier denne databasen skal videreutvikles, og oppfordrer andre selskaper til å bidra. Håpet deres er at dette kan bli en viktig ressurs for å gjøre weben rikere for alle.

Det er uklart hvor mye Google betaler for teknologiselskapet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.