Google kjøper sosial mobil-tjeneste

Google har kjøpt en smart finsk tjeneste og styrker ryktene om en Google-mobil.

Google kjøper sosial mobil-tjeneste

Google har kjøpt en smart finsk tjeneste og styrker ryktene om en Google-mobil.

Google har kjøpt mange selskaper, både store og små, men oppkjøpet av finske Jaiku Mobile i går skiller seg ut. For med Jaiku styrker Google seg på flere fronter.

Ryktene om at Google skal lansere en egen mobiltelefon har gått lenge og i går styrket store meglerhuset Lehman Brothers disse spådommene. Samtidig har Google sagt de vurderer å by på mobile frekvenser som kommer opp for salg i USA i fjor.

Og Google svekker ikke akkurat ryktene med oppkjøpet av Jaiku Mobile. Som ryktet tilsier lager selskapet mobil programvare, men ikke av den vanlige typen.

Jaiku har laget et smart system i klassen for sosiale nettverk. Brukere som har installert Jaiku-klienten på sin mobil kan legge ut beskjeder/oppdateringer om seg selv og disse dukker opp øyeblikkelig på deres venners mobil. Meldingen kan også dukke opp på nettsider eller sendes med SMS.

Jaiku har også funksjonalitet som viser hvilke venner som er i nærheten, men systemet er foreløpig basert på at brukeren selv forteller hvor man er, ikke GPS eller base-stasjon-informasjon.

Google forteller at de skal bruke teknologien "til å skape nyttige og spennende tjenester", men når Google skal åpne opp Jaiku og deriverte tjenester vil ikke selskapet si noe om.

Hva Google betalte for Jaiku er ikke offentliggjort.

Til toppen