Google kjøper suksess-app

Men har eierne grunn til å juble?

Google kjøper suksess-app
Ette ca 125 millioner nedlastinger har Bumb vært en suksess på Apples App Store. Nå er tjenesten solgt til Google. Bilde: Pressebilde Bump

Har du installert Bump-appen på din iPhone eller Android? Sjansen for at du har det er stor. Appen ble populær da den enkelt gjør at man kan dele kontrakter, filer og bilder mellom to telefoner ved å «bumpe» dem sammen.

Men de klarte aldri å få opp en skikkelig forretningsmodell. De siste årene har de ifølge TechCrunch hentet 20 millioner dollar, 118 millioner kroner, fra ventureinvestorer i Silicon Valley.

Nå kjøper Google selskapet for en hemmelig sum penger, men den anerkjente teknologibloggen skriver at kjøpesummen skal være på 35 millioner dollar, 206 millioner kroner. Dermed er oppkjøpspremien lavere enn hva som er normalt. Kjøpet gir dermed eierne få «skryterettigheter».

Bildetjenesten Flock ble lansert i fjor. Det kan være denne tjenesten Google er mest interessert i, spekulerer TechCrunch.
Bildetjenesten Flock ble lansert i fjor. Det kan være denne tjenesten Google er mest interessert i, spekulerer TechCrunch. Bilde: Bump

En av årsakene til at Bump nok ble solgt er todelt, skriver TechCrunch. Den første er at Apple introduserte Airdrop for iOS7, en tjeneste som på mange måter gjør Bump-appen overflødig. Det har nok gitt eierne av Bump incentiv til å selge selskapet.

Den andre årsaken er bildetjenesten Flock, som Bump lanserte i fjor. Dette er en app for deling av bilder basert på geolokasjon. Appen finner ut hvem av dine Facebook-venner som er i nærheten og gir dere mulighet til å dele bilder man ikke nødvendigvis vil kringkaste ut på sosiale medier. Tanken bak tjenesten, skriver TechCrunch, er å gjøre bildedelingen så enkel at den virker automatisk.

Dette er en tjeneste som Google forventes å inkludere i sitt Google+ konsept, i konkurranse med Facebook og Dropbox. Dessuten har Bump en rekke patenter knyttet til sin teknologi, som vil ha verdi for Google, skriver den amerikanske teknologibloggen.

Men inntil videre vil Bump og Flock leve videre som selvstendige smarttelefon-apper. I et blogginnlegg skriver grunnlegger og toppsjef, David Lieb, at brukerne må holde seg klare for fremtidige oppdateringer.

    Les også:

Les mer om: