Google kjøpte webbasert «Word»

Google har kjøpt et selskap som kan gjøre dem til en farlig konkurrent for Microsoft Office.

Google kjøpte webbasert «Word»

Google har kjøpt et selskap som kan gjøre dem til en farlig konkurrent for Microsoft Office.

Google forteller at de har kjøpt Upstartle, et lite oppstartsselskap med en webbasert tekstbehandler som de kaller Writely.com.

Upstartle har fire ansatte og ble stiftet i slutten av 2004. Selskapet rakk ikke en gang å ferdigstille sitt første produkt før Google kjøpte dem. Writely.com er fortsatt i beta.

Writely.com er en web-tjeneste for å lage, redigere og dele dokumenter online.

Tjenesten har blitt oppdatert fortløpende med stavesjekk og andre funksjoner fra vanlige tekstbehandlere. Den store forskjellen ligger i at man med Writely ikke trenger å installere noe som helst. Alt kjøres fra en webserver.

Systemet støtter Microsofts Word format, RTF, Adobes PDF og Opendocument-formatet.

Google har navngitt Microsoft som sin viktigste konkurrent og det har mange ganger vært spekulert i om Google vil komme med kontorstøtteapplikasjoner i direkte konkurranse med Microsoft Office. Ryktene fikk ekstra fart når Google og Sun i fjor høst inngikk et strategisk samarbeid.

Mange er imidlertid av den oppfattning at Openoffice er en gratis kopi av Microsoft Office og at Google må komme med noe helt nytt hvis de skal kunne utkonkurrere Microsoft på deres hjemmebane. Writely kan være starten på et slikt produkt.

Utad er ikke Microsoft bekymret for hva Google skal med Writely.com.

- Vi ønsker konkurransen i markedet velkommen og tror det er godt for industrien som helhet og bra for kundene, sier Erik Ryan, markedssjef i Microsofts Office gruppe i Microsoft til Wall Street Journal.

Å kjøpe små teknologiselskaper før de lanserer har blitt en trend i Silicon Valley. Selskapene blir billigere for de store aktørene og gründerne som startet selskapet har ikke måtte gi fra seg store eierandeler til ventureselskaper. De får også muligheten til å tjene penger på sin oppstart på et mye tidligere tidspunkt.

Her kan du selv teste ut Writely.

Til toppen