BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google kjører alt i samme infrastruktur

Går App Engine-skyen ned, forsvinner også søket.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. okt. 2012 - 10:39

«Eat your own dogfood» er et uttrykk som ofte brukes i forbindelse med kvalitetssikring av blant annet IT-produkter. Dersom de ansatte hos leverandøren av et produkt bruker det samme produktet i virksomhetskritiske systemer, har leverandøren enda større grunn til å sørge for høy kvaliteten på produktet enn dersom det bare skal selges til og brukes av andre.

I et intervju med ComputerSweden forteller Shailesh Rao, direktør for nye produkter og løsninger i Google Enterprise-divisjonen, om App Engine. Dette er Googles PaaS-nettskytjeneste (Platform as a Service) hvor kunder kan kjøre applikasjoner eller ha som vert for nettsteder.

Det som ifølge Rao skiller App Engine fra enkelte andre store nettskytjenester, er at den kjøres på nøyaktig samme infrastruktur som selskapets øvrige tjenester.

– Dersom Amazons nettskyplattform går ned, så kan du fortsatt handle bøker hos Amazon. Dersom infrastrukturen for App Engine feiler, så fungerer heller ikke søketjenesten vår. Du kan forestille deg hvor mye vi anstrenger oss for å garantere tilgjengelighet, sier Rao til ComputerSweden.

I praksis betyr det at Google vil bli minst like mye ramme nedetid i infrastrukturen til App Engine som det kundene vil være, noe Rao mener innebærer en garanti for at tjenesten vil ha en høy oppetid.

Han forteller også at Google holdning er at den samme nettskytjenesten fungerer like bra for forbrukere og bedrifter, i stedet for å ha forskjellige tjenester for de ulike brukergruppene. Den eneste forskjellen på forbruker- og bedriftstjenestene til Google er at bedrifttjenestene krever support døgnet rundt.

Ifølge ComputerSweden kjøres det for tiden omtrent en halv million ulike, aktive applikasjoner i App Engine. Disse gjennomfører 7,5 milliarder transaksjoner og utfører to billioner databasekall hver dag.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.