Google klar med kart-tjeneste

Neste trinn for søkemotorene er muligheten for å søke etter butikker og få kart. Først ute er Google.

Neste trinn for søkemotorene er muligheten for å søke etter butikker og få kart. Først ute er Google.

Søkemotorene utvikler seg i raskt tempo, for det har totalt tatt over som veiledere for verdens internettbrukere.

Det beste eksempelet er markedsleder Google, som har skjøtet på nyhetssøk og shoppingsøk. Nå kommer neste trinn - søk etter adresser og geografisk informasjon.

digi.no er kjent med at blant annet Fast Search & Transfer arbeidet med mange av de samme ideene før selskapet solgte sin Internett-søkemotor til Overture (som igjen ble kjøpt av Yahoo).

Ideen er derfor velkjent: Lag en søkemotor som klarer å gjenkjenne gateadresser, telefonnummer og annen informasjon fra resten av teksten på nettsider. Klarer du dette, kan du lage en tjeneste der brukeren taster inn hvor han/hun er og kan spørre etter for eksempel nærmeste kafe eller hotell. Forhåpentligvis kan du servere svarene med et kart.

Google skal senere i dag lansere en slik tjeneste, skriver Wall Street Journal. Systemet heter Google Local og vil la brukere søke etter å ha angitt en adresse, et postnummer eller by. Tjenesten vil kanskje være mest nyttig for mobile Internett-brukere, men også alle som skal planlegge gjøremål og ferier.

Foreløpig kommer trolig Google Local bare for amerikanske brukere - det store spørsmålet er om og når tjenesten blir utvidet for andre verdensdeler og land.

Til toppen