BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google knytter Office til nettskyen

Støtter også eldre versjoner av Microsofts kontorpakke.

Google Cloud Connect framstår som en ny verktøylinje i Microsoft Office.
Google Cloud Connect framstår som en ny verktøylinje i Microsoft Office. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. nov. 2010 - 08:28

Google kunngjorde i går at teknologien selskapet fikk tak i gjennom oppkjøpet av DocVerse tidligere i år, nå er gjort tilgjengelig for tidlige testbrukere.

DocVerse-teknologien har blitt døpt om til Google Cloud Connect og integrerer Microsoft Office med Googles Docs-tjeneste og den funksjonaliteten som tilbys der.

Dette betyr at dokumentene stadig kan redigeres i Office-programvaren, men at den også kan synkroniseres med Docs-tjenesten, hvor den vil bli sikkerhetskopiert, gitt en unik URL og være tilgjengelig i sin nyeste utgave fra andre enheter.

I tillegg kan man samarbeide med andre om samtidig å redigere dokumentene. Dette skal både kunne gjøres direkte fra Office eller i nettleseren. Office-brukerne skal enkelt kunne gå tilbake til tidligere versjoner av dokumentet.

Google Cloud Connect krever ikke nyeste versjon av Office. Også brukere av Office 2003 og 2007 kan benytte løsningen. Office for Mac har ikke de nødvendige, åpne programmeringsgrensesnittene, så disse utgavene vil i alle fall foreløpig ikke støttes av Cloud Connect.

Interessen for testing av den nye løsningen ser ut til å ha vært større enn Google forventet, for bare noen timer etter kunngjøringen måtte selskapet stenge sluseportene. Flere tusen virksomheter skal ha meldt seg på. Det er kun Google Apps-kunder som har kunnet delta i testingen, selv om Cloud Connect skal gjøres gratis tilgjengelig for alle når den blir offisielt lansert.

I kunngjøringen er det nå en lenke til et skjema hvor virksomheter kan be om å bli varslet når tjenesten blir allment tilgjengelig.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.