Google-konferanse utsolgt på 20 minutter

Nå selges Google I/O-billetter på eBay til tredobbelt pris.

Fra hovedtalen til Vic Gundotra under Google I/O 2011.
Fra hovedtalen til Vic Gundotra under Google I/O 2011. (Bilde: Google)

Nå selges Google I/O-billetter på eBay til tredobbelt pris.

Google åpnet salget av billetter til selskapet store, årlige utviklerkonferanse, Google I/O, i går ettermiddag. Etter drøyt 20 minutter var konferansen, som arrangeres i San Francisco, utsolgt. Dette til tross for at billettprisen i år var satt til 900 dollar, dobbelt så mye som det var mulig å kjøpe billettene for i fjor. Da gikk det 59 minutter før alle de omtrent 5000 billettene ble solgt.

Konferansen arrangeres over tre dager i slutten av juni.

Google pleier å dele ut ny maskinvare til deltakerne under Google I/O. I fjor ble det delt ut Chromebooks, enkle datamaskiner med Chrome OS. Den økte billettprisen i år kan bety at enhetene som deles ut i år, vil være ekstra kostbare.

I en rekke kommentarer til kunngjøringen oppgir skuffede utviklere at de ikke fikk tak i billetter til tross for at de trykket på knappen bare sekunder etter at slusene ble åpnet.

Google hadde på forhånd lovet at billettene skulle bli solgt etter «førstemann til mølla»-prinsippet.

Trolig vil mange som synes de var tidlig ute, likevel ha trykket på knappen for sent. Ifølge Googles Vic Gundotra måtte serveren håndtere 6250 spørringer i sekundet bare ett minutt etter at salget startet. Det kan tyde på at bare de som kom gjennom i løpet av de første sekundene, faktisk fikk kjøpt billett.

Kort tid etter at billettene var utsolgt, ble billetter tilbudt via eBay. Prisene varierer, men i noen tilfeller skal billetter ha blitt tilbudt for så mye som 4500 dollar.

Faren for å kjøpe katta i sekken ser ut til å være stor.

Ifølge InformationWeek opplyser Google at billetter i utgangspunktet ikke kan videreselges, men at innehaveren av en billett kan søke om å få overføre billetten til en annen person ved å ta kontakt med Google per epost.

Den eneste trøsten Google har å gi, er at alle hovedtalene og de viktigste foredragene vil bli overført direkte på weben. Opptak av alle foredrag skal legges ut etter 24 timer.

    Les også:

Til toppen