UTVIKLING

Google-konferanse utsolgt på 59 minutter

Billettene forsvant 1220 ganger raskere enn i fjor.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. feb. 2011 - 14:43

Google arrangerer selskapets årlige, store utviklerkonferanse, Google I/O, i San Francisco den 10. og 11. mai. I går kunngjorde selskapet at deltakerpåmeldingen var blitt åpnet. Noe senere meldte Googles Vic Gundotra at muligheten for påmelding var blitt stengt igjen.

Årsaken var at alle de tilgjengelige plassene var blitt utsolgt på 59 minutter. I fjor tok det Google 50 dager å selge alle billettene, mens det tok 90 dager året før. Før påmeldingen startet, regnet Google med at konferansen ville ha omtrent 5500 deltakere.

Den store interessen tyder på store forventninger til årets konferanse. Det sentrale temaet i år er nettskyen og integrasjon med denne. Andre viktige temaer er Android, Chrome, App Engine, Google Web Toolkit og selskapets programmeringsgrensesnitt (API-er).

En foreløpig oversikt over de mindre foredragene som vil bli holdt, tyder på at også Google Plugin for Eclipse, bygging av webapplikasjoner og Android-applikasjoner for Google TV, HTML5, OpenID og OAuth2, design av brukergrensesnitt, kartteknologier og markedsføring av applikasjoner via Googles markedsplasser vil være aktuelle temaer.

I fjor lanserte Google den viktige Android 2.2-versjonen under Google I/O. Dessuten introduserte selskapet tv-plattformen Google TV, Google Web Store, selskapets ennå ikke lanserte musikktjenesten og mye annet.

Alt tyder på at Google vil komme med Android 3.0 «Honeycomb» for nettbrett i god tid før årets Google I/O. Til Pocket-lint forteller en ikke navngitt representant for ViewSonic at Android 2.4 for smartmobiler vil komme i april. Dette skal være en mindre oppdatering som først og fremst skal sikre at applikasjoner laget for tokjernede enheter med Honeycomb også kan kjøres på enkjernede enheter. Også 2.4-versjonen kalles «Gingerbread».

ViewSonic planlegger å lansere selskapets Android 2.4-baserte ViewPad 4-smartmobil i april.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.