Google-konkurrent med to nye gratis-nyheter

Zoho, en konkurrent av Googles nett-programmer, serverer nå to nye og spennende muligheter.

Google-konkurrent med to nye gratis-nyheter

Zoho, en konkurrent av Googles nett-programmer, serverer nå to nye og spennende muligheter.

2007 ble året da programvare begynte å bli servert over nettet for alvor. Med Ajax-teknikk har en raskt voksende liste av selskaper begynt å servere nettsider som fungerer som vanlige, installerte programmer.

Google var tidlig ute og etterhvert har selskapet kjøpt flere aktører. Men det er ikke søkegigantens løsninger som imponerer mest. Zoho heter en av aktørene som deler ut en stadig større samling av funksjonsrike applikasjoner.

Nylig lanserte Zoho to nyheter og listen over hva de nå tilbyr over nettet teller nå 15 applikasjoner, de fleste av dem gratis.

I tillegg til programmer for å skrive, regne, lage presentasjoner og andre Office-oppgaver, har Zoho nå lansert en wiki-pakke som lar brukere skrive innlegg med en vanlige tekstbehandler som viser resultatet slik det faktisk blir. I systmer som Wikimedia, løsningen som servere Wikipedia, må man jobbe i en teksteditor og så be om visning.

Zoho har også lansert en annen spennende løsning: Brukere av deres applikasjoner får en lagringskonto for å lagre sine filer på nettet. Der kan man også laste opp filer man vil jobbe videre med i Zoho.

Zoho har nå laget et tillegg til Office 2007 som gjør at brukere kan lagre filer direkte fra Office-programmene til sin Zoho-konto.

Her er hele listen over alt Zoho tilbyr. De få løsningene som koster penger er markert.

Til toppen