FORBRUKERTEKNOLOGI

Google lanserer egen 3D-verden

Utfordrer Second Life med tjeneste som skal bli en forlengelse av dagens 2D-internett.

Google Lively ligner ikke helt på Second Life, men det blir trolig en stor utfordring for den etablerte 3D-verdenen.
Google Lively ligner ikke helt på Second Life, men det blir trolig en stor utfordring for den etablerte 3D-verdenen.
9. juli 2008 - 08:58

Google er selskapet som mer enn noen andre har klart å lykkes på internett. De har vokst seg kjempestore på søk, men leverer også stadig flere nye nettbaserte tjenester.

Når store gigantselskaper går inn på nye områder er det alltid en utfordring for de mindre aktørene som forsøker seg i et marked, og denne gangen er det 3D-verdenen Second Life som får en utfordring.

Nå har Google lansert sin egen 3D-verden, Lively. Der skal brukere få opprette egne elektroniske rom fylt med 3D-objekter, og de skal få bevege seg rundt med egne virtuelle figurer, såkalte avatars.

Google har gjort ting litt annerledes enn Second life. De har blant annet lagt opp til at Lively-verdener skal kunne besøkes direkte fra andre websider, som for eksempel sosiale nettsamfunn og blogger.

- Vi vet at folk allerede bruker mye tid på å være sosial online, og vi forsøker å gjøre opplevelsen mer tilfredsstillende, sier Niniane Wang, en av programvareingeniørene som ledet utviklingen av Lively i Google, til Yahoo News.

Overaskende nok, la hun til at Google ikke har planer om å selge annonser i Lively. Foreløpig er målet med 3D-tjenesten bare å få folk til å bruke mer tid på nettet.

Her kan du lese mer om Lively og laste ned programvaren du trenger for å komme i gang.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.