FORBRUKERTEKNOLOGI

Google lanserer før Skype og Ebay

Google har nå lansert det ringe-systemet som Ebay har tenkt å gjøre med oppkjøpet av Skype.

29. nov. 2005 - 10:28

I september kjøpte auksjonsnettstedet Ebay opp Skype for hele 16,2 milliarder norske kroner. Planen, fortalte Ebay, var å lage et system der kunder kunne be annonsører og kjøpere å ringe dem opp - med Skype.

Nå lanserer Google et lignende system, men uten først å ha brukt 16,2 milliarder kroner. For Google har valgt å bruke vanlige telefon-nummere.

    Les også:

Systemer har nå dukket opp på de første testannonsene. Der kan kunder klikke og be om å bli oppringt. Systemet minne om det Findexa lanserte for Gule Sider. Målet er å gjøre det enklere for kundene å gjøre et kjøp.

Vanligvis skjer dette ved at man klikker på en nettannonse og så kommer inn i en nettbutikk, men mange kunder er fremdeles ikke vant til å handle på nettbutikker og en del varer og tjenester er lettere å selge med personlig kontakt - for eksempel forsikring.

Kunden trenger bare å legge inn sitt telefon-nummer første gangen man klikker - systemet husker nummeret, men viser det ikke til annonsøren. Samtalen blir satt opp gjennom Google eller Findexa.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.