FORBRUKERTEKNOLOGI

Google lanserer før Skype og Ebay

Google har nå lansert det ringe-systemet som Ebay har tenkt å gjøre med oppkjøpet av Skype.

29. nov. 2005 - 10:28

I september kjøpte auksjonsnettstedet Ebay opp Skype for hele 16,2 milliarder norske kroner. Planen, fortalte Ebay, var å lage et system der kunder kunne be annonsører og kjøpere å ringe dem opp - med Skype.

Nå lanserer Google et lignende system, men uten først å ha brukt 16,2 milliarder kroner. For Google har valgt å bruke vanlige telefon-nummere.

    Les også:

Systemer har nå dukket opp på de første testannonsene. Der kan kunder klikke og be om å bli oppringt. Systemet minne om det Findexa lanserte for Gule Sider. Målet er å gjøre det enklere for kundene å gjøre et kjøp.

Vanligvis skjer dette ved at man klikker på en nettannonse og så kommer inn i en nettbutikk, men mange kunder er fremdeles ikke vant til å handle på nettbutikker og en del varer og tjenester er lettere å selge med personlig kontakt - for eksempel forsikring.

Kunden trenger bare å legge inn sitt telefon-nummer første gangen man klikker - systemet husker nummeret, men viser det ikke til annonsøren. Samtalen blir satt opp gjennom Google eller Findexa.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.